Наслідки неправильної полярності підключення домофона

Так історично склалося, що більшость багатоповерхівок в Україні обладнанні аналоговими домофонними системами. Не рідко виникає ситуація, коли власники розпочинають ремонт і щоб запобігти нищенню абонентської трубки відключають її від домофонної мережі. Після закінчення ремонту, деякі неуважні абоненти, підключають назад трубку не дотримуючись полярності.

В результаті такого підключення в системі виникає збій, двері в під’їзд з квартир відкрити не можна. Виклики надходять в декілька квартир одночасно, можна почути чужі розмови.

Тому необхідно уважно ставитися до питання дотримання полярності при повторному підключенні переговорного обладнання. За звичай на клему “-” підключити кабельок холодного кольору(білий або чорний), а на “+” відповідно теплого, зазвичай це червоний.

Подібна ситуація виникає, коли в наслідок порушення кріплення, сверління дирок чи протягування новиз дротів, відбувається замкнення(контакт) двох і більше дротів, У такому випадку домофонна система поводиться досить хаотично.

Call Now Button